dimarts, 24 de maig del 2011

Nepal, el veí tranquil...

Nepal és un petit país que fa frontera amb India, China i Tibet. I la seva principal característica és la seva geografía, el seus relleus. De fet aquí hi podem trobar les muntanyes més altes del món, com l'Everest, i serralades tan impressionants com la dels Anapurnes. Però Nepal és molt més...

És un país tranquil, pacífic, amb una població majoritariament budista, que desprèn una pau en general que sobte, sobretot, si s'arriba d'un país tan bulliciós com la India.

I és un país humil i respectuós, envoltat d'uns paissatges de selva i muntanya que li dónen un encant encara més espiritual...

Bany d'elefants, Parc Nacional de Chitwan [Foto: En Ruta]

Camps d'arròs [Foto: En Ruta]

Carretera principal direcció Katmandú [Foto: En Ruta]

Lumbini, lloc de naixement de Buda [Foto: En Ruta]

Llac de Pokara [Foto: En Ruta]

Quan vaig arribar a Nepal, la principal diferència que vaig trobar amb la India, va ser, en primer, lloc la pau i la tranquilitat que es respirava, en segón lloc, l'amabilitat dels nepalís (la majoria) i, finalment, la dignitat en general. És a dir, tot i ser un país més pobre, sense els recursos de que disposen els seus gegants veïns, és un país net, en el que la població viu en millors condicions de salubritat i seguretat, però, això sí, amb menys avenços.

Els seus habitants són pagesos, pastors, cultiven l'arròs o són sherpas. Per tant, quasi tots viuen de la mateixa natura.

Plaça Durban Foto: En Ruta]

Carrers de Katmandhú [Foto: En Ruta]

Poble de Lumbini [Foto: En Ruta]

Lumbini [Foto: En Ruta]

Barber ambulant [Foto: En Ruta]

Caos a la única carretera que porta a la capital, Katmandhú [Foto: En Ruta]

Tot i així, es nota la seva falta de recursos i de infraestructures, que li permetin posar-se al nivell de China o Inida. Però crec que és gràcies a això, el què ha fet que es conservi la seva essència més pura i tradicional.



3 comentaris:

  1. quines fotos noia... són impressionants.
    i això de "l'amabilitat dels nepalís (la majoria)"... jejej aviam, alguna anècdota d'un nepalí borde? ;)
    m'agrada molt el blog!

    ResponElimina
  2. nena soc la Be. no em preguntis pq surt petra... a saber!

    ResponElimina
  3. Doncs la veritat que no vaig tenir cap mala experiència, però sí que recordo que algun era una mica més pesat que d'altres alhora de fer negocis amb tu... però res de l'altre món!
    M'alegro que t'agradi!

    ResponElimina